-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12226 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

در قرآن مجيد به عالم بي عمل مَثَلهايي زده شده است، آيا عالمي كه گاهي به مستحبات و مكروهات عمل نميكند، عالم بي عمل محسوب ميشود؟ آيا مداومت بر بعضي اعمال مكروه عدالت را از بين ميبرد؟

قرآن كريم دربارة عالمي كه به علم خود عمل نكند و از هواي نفس پيروي نمايد مَثَلهايي زده است، چنان كه ميفرمايد: فَمَثَلُهُو كَمَثَلِ الْكَلْب;(اعراف،176) مَثَل او همچون سگ هار است، كَمَثَلِ الْحِمَارِ يَحْمِلُ أَسْفَارَا;(جمعه،5) مانند درازگوشي هستند كه كتابهايي حمل ميكنند.

هر چند كسي هم كه از مستحبات آگاهي داشته باشد و شرايط عمل به آن نيز برايش فراهم باشد، ولي آن را انجام ندهد، يا مرتكب مكروهات شود، به همان نسبت، عالم بي عمل محسوب ميشود، ولي عمل نكردن به مستحبات و انجام امور مكروه، گناه محسوب نميشود، لذا ضرري به عدالت شخص نميزند، تنها تخلف از واجبات و محرمات الهي; يعني مرتكب شدن گناه كبيره و يا اصرار بر گناه صغيره، موجب از بين رفتن عدالت در امام جماعت ميشود(ر.ك: تحرير الوسيله، امام خميني، ج 1، ص 274ـ275، دارالكتب الاسلامية / توضيح المسائل مراجع، بني هاشمي، ج 1، ص 819، دفتر انتشارات اسلامي.)، بنابراين كسي كه به واجبات عمل نمايد و محرمات را ترك كند، ولي در امور مستحب و مكروه كوتاهي نمايد، عادل است و مصداق مَثَلهاي شديد اللحن قرآن نخواهد بود. زيرا اين مثلها مربوط به كساني است كه دستورات الهي را زير پا بگذارند و از هواي نفس پيروي نمايند، و عمل نكردن به مستحبات و انجام مكروهات زير پا گذاشتن دستور الهي نيست، چرا كه خداوند اجازة ترك مستحب و انجام مكروه را داده است.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.